Om denne bloggen

Velkommen til Tingeling.no – en blogg for deg som elsker shabby chic og ønsker å finne inspirasjon til hvordan du kan gjøre hjemmet ditt vakrere. Her kan du lese om de mest populære ting i denne hotte trenden akkurat nå, få anbefalinger om nye møbler, lese guider om hvordan å lage dine egne møbler og ekstrautstyr, og mer. Hvis du allerede er kjent med denne fantastiske interiørstil, så gå direkte til vår blogg for å lese om spennende nyheter. Hvis du ikke egentlig har full kunnskap om hva shabby chic handler om, så les videre! Igjen, velkommen til oss i vår shabby chic-verden.

Om shabby chic

Det er 1980 oppført som tiåret da Shabby Chic ble født som en interiørstil, men det er på 2000-tallet at stilen har eksplodert i popularitet og har blitt en av de mest populære nisjene innen interiørstiler.

De viktigste elementene i shabby chic er basert på tre konsepter: romantiserende, rart og landlig.

Shabby chic er romantiserende på to måter. For det første er det anbefalt at du prøver å finne møbler og innredning med en gammeldags aura, ideelt sett fra den britiske romantikken under 1800-tallet. For det andre skal gjenstander og møbler dekoreres med en klar romantisk touch. Tremøbler med strippet maling og emaljekanner gir en følelse av gamle tider, da livet var litt roligere.

Stilen er uvanlig i at den blander alle slags gjenstander. Den skiller seg for eksempel noe uhørt fra tradisjonell skandinavisk stil, som er veldig enkel, nesten minimalistisk. Shabby chic er det stikk motsatte. Her blandes en kanne fra 1950-tallet med en kommode fra 1800-tallet. Men gjenstander trenger ikke være gamle, det er nok at de ser gamle ut.

Materialene bør fortrinnsvis være naturlig. Dette omfatter alt fra tekstiler til pyntegjenstander og møbler. Gardiner i polyester er ikke shabby chic. Heller ikke en Fatboy. Selve symbolet for shabby chic er et landlig hjem med gardiner med kniplinger, bøtter og kar, fruktbokser, klassiske gamle lenestoler, kommoder og skrivebord. Hvitt er farge nummer én. Det er ingen farge som er bedre og flottere enn hvitt.

Shabby chic er virkelig spennende og utfordrende. Det er like mye en stil av interiørdesign som en livsstil.